Andershus / Jeppehus
Spaniensgade Amager

Andershus / Jeppehus, Spaniensgade Amager

Omdannelse fra kollegium til 44 nye familieboliger

Ingeniør- og bygherrerådgivning

Det tidligere kollegium, som blev opført af Landsforeningen for Evnesvages Vel i 1970, tegnet af professor og arkitekt Palle Suenson og præmieret for sine store vinduespartier og kobberbelægninger på facaden, led af manglende vedligeholdelse. Bygningerne forfaldt.

Projekteringsarbejdet har været en vanskelig proces, al facade og indmad i bygningerne er blevet fjernet og genopbygget.

Den forholdsvise høje stueetage er udnyttet således at boligerne er i forskudte niveauer. Tagetagen er ligeledes udnyttet med boliger og en fælles tagterrasse.

For at forbedre adgangsforholdene er der opbygget 4 nye trapper.

På de nye lyse facader er der ophængt store altaner i et varieret forløb.

På bygningens hjørne er en ny port som er fælles indgang til både boliger og gårdrum.

I august 2007 fremstod bygningen med lette, lyse lejligheder.

Bygherrerådgivningen bestod i behovs- og funktionsanalyse, budget, beskrivelse af byggeprogram, håndtering af lov om indhentning af tilbud på bygge- og anlægsarbejder, kontrol af totalentreprenørs projektering og myndighedsbehandling, kontrol af kvalitet og økonomi samt anvisningsregnskab.

Beliggenhed: Spaniensgade / Lyongade, Amager
Bygherre: Projektudvikling 3xM ApS
Totalentreprenør: MT Højgaard A/S
Arkitekt: Domus arkitekter A/S
Ingeniør- og bygherrerådgiver: Henneby Nielsen Rådgivende ingeniørfirma A/S
Areal: 4.500 m²
Opført: 2006 - 2007
Andershus / Jeppehus, Spaniensgade AmagerAndershus / Jeppehus, Spaniensgade AmagerAndershus / Jeppehus, Spaniensgade AmagerAndershus / Jeppehus, Spaniensgade AmagerAndershus / Jeppehus, Spaniensgade AmagerAndershus / Jeppehus, Spaniensgade AmagerAndershus / Jeppehus, Spaniensgade AmagerAndershus / Jeppehus, Spaniensgade AmagerAndershus / Jeppehus, Spaniensgade AmagerAndershus / Jeppehus, Spaniensgade AmagerAndershus / Jeppehus, Spaniensgade AmagerAndershus / Jeppehus, Spaniensgade Amager
© Henneby Nielsen