Christmas Møller Kollegiet

Christmas Møller Kollegiet

Totalrenovering af Christmas Møllers Kollegiet

Boligforeningen Kristiansdal overtog i 2011 den selvejende institution Christmas Møllers Kollegiet, opført i 1986, med henblik på en totalrenovering, så det fremover fik status af almene ungdomsboliger.
Den eksisterende indretning af bygningerne i to etager med små kollegieværelser, fælles bad- og toiletforhold og fælleskøkkener skulle ændres til et antal ungdomsboliger, som hver bestod af opholdsrum, bad/toilet og tekøkken. I den eksisterende kælder indrettedes fællesvaskeri og pulterrum.
De bygningsmæssige ændringer var meget store og sammen med nye energikrav, viste det sig nødvendigt at udskifte hele klimaskærmen. Boligerne blev forsynet med mekanisk ventilation med varmegenvinding og fælles solcelleanlæg på tagene. Hver bolig fik egen indgang fra det fri, enten fra terræn eller via udvendig trappe. Affaldssystemet blev ændret og haveanlægget og adgangsforhold blev omlagt.

Ejendommen rummede mulighed for yderligere bebyggelse og gennem en ny lokalplan åbnede kommunen mulighed for en ny og meget markant fem-etagers altangangsbygning på arealet. Boligerne blev indrettet analog med etape 1.

Beliggenhed: Landbrugsvej 111, Odense S
Bygherre: Boligforeningen Kristiansdal
Arkitekt: Creo Arkitekter A/S
Totalrådgiver: Henneby Nielsen Rådgivende ingeniørfirma A/S
Areal: Etape 1: 1.488 m²
Etape 2: 1.286 m²
Opført: Etape 1: 2011 - 2014
Etape 2: 2019 - 2021
Christmas Møller KollegietChristmas Møller KollegietChristmas Møller KollegietChristmas Møller KollegietChristmas Møller KollegietChristmas Møller KollegietChristmas Møller KollegietChristmas Møller KollegietChristmas Møller Kollegiet
© Henneby Nielsen