Finlandskaj
Odense

Finlandskaj, Odense

88 ungdomsboliger på “Byens Ø” – Bygherrerådgivning

Mod vest lukkes bygningen af et parkeringshus i en etage. Dermed bliver der dannet et lukket gårdrum i centrum af bygningen. Her er der blevet plads til et fælleshus, der både indeholder vaskeri og fællesfaciliteter for husets beboere.

Længst mod øst er der indrettet cykelparkering og depotrum til beboerne.
Ovenpå er parkeringshuset indrettet en stor terrasse, hvorfra der er en flot udsigt over havnebassin og skov. Fælleshuset er beklædt med lærketræ, der giver en iøjnefaldende kontrast til de rå betonvægge der ellers er dominerende i det indre af byggeriet.

Effektivt samarbejde mellem arkitekt, totalentreprenør og bygherren

Hele projektet er resultat af et effektivt samarbejde mellem arkitekt, totalentreprenør og bygherren. Alt i alt fremstår byggeriet som et spændende og attraktivt boligtilbud, i et spændende område ved Odense Havn, der støt og roligt fjerner sig fra sin fortid som industriområde og nu er inde i en ny tidsalder med nye tilbud og muligheder for beboere og gæster i området. Som dette byggeri er et elegant eksempel på, så kan det sagtens lade sig gøre at bygge moderne, men med respekt for områdets historie og tradition.

Beboerne kan glæde sig over en velindrettet og dejlig ungdomsbolig på 39 m². Boligerne har et opholdsrum, et tekøkken og adgang til badeværelse. Parvis er boligerne spejlvendte, således at badeværelserne støder op til hinanden. Der er fra bygherrens side lagt vægt på, at standarden skal være høj. Granitbordplade med underlimet vask og underskab. Væghængt toilet med skjult cisterne. Bruseplads med forsænkning og termostatisk brusebatteri. Belysning er indbygningsspot.

Beliggenhed: Finlandskaj 12, Odense
Bygherre: Boligforeningen Kristiansdal
Bygherrerådgiver: Henneby Nielsen Rådgivende ingeniørfirma A/S
Arkitekt: Arkitektfirmaet TKT A/S
Totalentreprenør: KPC Herning A/S
Areal: 5.000 m²
Byggeår: 2014 - 2015
Finlandskaj, OdenseFinlandskaj, OdenseFinlandskaj, OdenseFinlandskaj, OdenseFinlandskaj, OdenseFinlandskaj, OdenseFinlandskaj, Odense
© Henneby Nielsen