Højby Ældrecenter “Solvognen”

Højby Ældrecenter  “Solvognen”

Opførelse af 72 plejeboliger og dagcenter med fokus på luft, lys og plads til liv

År 2005 deltog firmaet i et nedenstående projektteam, der vandt konkurrencen i totalrådgivning ved opførelse af 72 plejeboliger, heraf 12 akutboliger, dagtilbud, servicearealer, facilitetsrum, køkken og kantine m.v.

Bebyggelsen er opført således, at det er muligt senere at udvide, såvel boligernes antal som de enkelte boliger. Der er ligeledes muligt at tilbygge servicearealerne, der er placeret udenfor boliger og køkken, i takt med områdets yderligere udvikling.

De 60 ældreboliger er på hver ca. 40 m2 og rummer to rum foruden badeværelse og køkkenbord. Der er mulighed for at gøre boligerne fleksible og indrette dem til ægtepar.

Ved hver afdeling er etableret en fælles gårdhave som en form for sansehave med beplantning. Hver afdeling har også fælles opholdsarealer og køkkenfaciliteter.

Bygningen betjenes hele vejen rundt af en brand- og adgangsvej og ud for hvert boligafsnit er der anlagt parkeringspladser. Hovedparten af boligerne har sydvendt terrasse.

Beliggenhed: Højbygårdsvej 10, 4573 Højby
Bygherre: Vestsjællands Amts Boligselskab og Trundholm Kommune
Totalentreprenør: Jorton A/S
Arkitekt: Creo Arkitekter A/S
Landskabsarkitekt: Thing & Wainø ApS
Ingeniør: Henneby Nielsen Rådgivende ingeniørfirma A/S
Areal: 6.500 m²
Opført: 2006 - 2007
Højby Ældrecenter  “Solvognen”Højby Ældrecenter  “Solvognen”Højby Ældrecenter  “Solvognen”Højby Ældrecenter  “Solvognen”Højby Ældrecenter  “Solvognen”Højby Ældrecenter  “Solvognen”Højby Ældrecenter  “Solvognen”Højby Ældrecenter  “Solvognen”
© Henneby Nielsen