Kulturmaskinen
Odense

Kulturmaskinen, Odense

Byens kulturelle samlingssted

Odense kommune udskrev i 2006 en arkitektkonkurrence, hvor Henneby Nielsen A/S er en part af det vindende team som består af Creo Arkitekter A/S, Praksis arkitekter ApS og LAND+.

Projektet omfatter en ombygning af det gamle Dæhnfeldts Pakhus og kontorhus samt af Magasinet, et nyt byggeri og indretning af gårdrummet.

Kulturmaskinen danner rammen om et caféområde, der er tænkt som ”byens dagligstue”, åbne, kreative værksteder, koncerter, teaterforestillinger og andre små og store kulturbegivenheder.

I helt nyindrettede lokaler og i to forskellige scenerum bliver der mulighed for koncerter, teater og foredrag. Kapaciteten i de to scenerum er på henholdsvis 800 og 300 tilhørere.

Huset rummer også mødelokaler, samt faciliteter for mediegrafisk værksted, keramik og smykker samt tekstil.

Grundet niveauforskydning i café område er der etableret personlift.

Beliggenhed: Farvergården 7, Odense
Bygherre: Odense Kommune KTD Ejendomsselskabet A/S
Arkitekter: Praksis Arkitekter ApS
Landskabsarkitekt: LAND+
Ingeniør: Henneby Nielsen Rådgivende ingeniørfirma A/S
Totalrådgiver: Creo Arkitekter A/S
Opført: 2006 - 2008
Areal: 6.700 m²
Kulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, OdenseKulturmaskinen, Odense
© Henneby Nielsen